Vitajte na našom eshope! Sme jediným oficiálnym franchise partnerom Helly Hansen na Slovensku. Pri objednávkach nad 69 € doprava zadarmo! Osobné prevzatie na predajni v Bory Mall Bratislava.

Thomas Coville - jachtársky svetový rekordér

Dosahovanie rekordov je jeho denná práca
Thomas Coville nie je len skúsený jachtár, je hlavne najrýchlejší človek, ktorý oboplával okolo sveta sólo. Viete si predstaviť plaviť sa cez šesť oceánov počas siedmich týždňov… osamote?
Thomas ukončil svoju plavbu rýchlejšie ako ktokoľvek iný pred tým, oveľa rýchlejšie. Oboplával svet o osem dní rýchlejšie ako bol predchádzajúci rekord! A to už je niečo. Oboplávať svet trvalo Thomasovi 49 dní, 3 hodiny, 7 minút a 38 sekúnd. 

Kto je Thomas?
Tento úžasný počin je iba špičkou ľadovca v profesionálnom životopise Thomasa Coville. Thomas je jedným z najuznávanejších profesionálnych závodných jachtárov súťažiaci v závodoch ako Mini Transat 6.50, Solitare du Figaro, Admiral's Cup, America’s Cup, Route du Rhum, Transat, alebo aj špičkové Vendée Globe a Volvo Ocean Race. Pre väčšinu bežných (aj profesionálnych) jachtárov by bolo obrovským úspechom a skúsenosťou zúčastniť sa čo i len jedinej z týchto svetových súťaží, Thomas ich má na rováši všetky. 

Jeho láska k jachtarine sa zrodila po lekcii vo francúzskej jachtárskej škole Les Glenans. Od prvých hodín v škole až po cestu okolo sveta si Thomas osvojil tvrdú drinu a výdrž aby dosiahol svoj životný úspech. Ambície rástli spolu so skúsenosťami a zopár rokov po dosiahnutí víťazstva ročníku 2011 - 2012 závodu Volvo Ocean Race (v tíme Groupama), Thomas sa rozhodol zamerať na vlastné ciele. Zaumienil si poraziť svetový rekord (57 dní, 13 hodín, 34 minút a 6 sekúnd) Francisa Joyona z roku 2008. Podarilo sa mu to na jeho 105 stopovom trimarane (cca 32 metrov). 

Počas jeho sólo jachtárskych dobrodružstiev a expedícii Thomas pracuje, stravuje sa a spí v produktoch Helly Hansen. Jeho spätná väzba je neoceniteľným pomocníkom vo vývoji a zlepšovaní našej jachtárskej výbavy, ktorá má naozaj profesionálny level kvality. Sme hrdí na to, že vieme poskytnúť Thomasovi najlepšie technické jachtárske vybavenie, aby sa mohol sústrediť na to, čo robí najlepšie, na jachting. A prekonávanie rekordov, samozrejme. 

Thomasove rekordy
Určite vás zaujíma, aké drží Thomas Coville ešte jachtárske rekordy. Aj vďaka profesionálnemu jachtárskemu vybaveniu Helly Hansen sa mu podarili nasledovné rekordy:

2017, preplavba Atlantiku sólo (zo západu na východ / New York - Cape Lizard). Trvalo mu to 4 dni, 10 minút a 23 sekúnd. 
2016, plavba okolo sveta sólo, o ktorej sme už hovorili vyššie. 
2016, vzdialenostný rekord - najdlhšie prejdená vzdialenosť za 24 hodín sólo. Za jediný deň prešiel 714 námorných míľ (cca 1322 km). Priemerná rýchlosť jeho trimaranu Sodebo Ultim bola 29 uzlov. Tento rekord skrýva aj ďalší rekord, Thomas je prvý jachtár, ktorému sa podarilo za 24 hodín prekonať hranicu 700 námorných míľ sólo. 

Rekordov má na rováši Thomas ešte viac, tieto sú však najčerstvejšie a najviac zaujímavé. Thomas Coville je skvelý profesionálny jachtár a je skvelé, že pri svojich dobrodružstvách dôveruje značke Helly Hansen, ktorá už viac ako 100 rokov dodáva profesionálne jachtárske vybavenie a oblečenie pre skutočných dobrodruhov. 

 

Tip Thomasa Covilla:

“Ak máte správnu výbavu na more, môžete sa napriek neduhom počasia a drsným podmienkam naplno sústrediť na to, čo je naozaj dôležité: jachting.”